Obnova skautské činnosti

Milí rodičové, skauti, skautky, vlčata a světlušky,
od 11. května 2020 přecházíme od pozastevené skautské činnosti k činnosti omezené za dodržení hygienických pravidel. Můžeme tedy zahájit pravidelnou činnost, tzn. každotýdenní schůzky případně jednodenní akce. Oddíloví vedoucí Vás budou infotmovat kdy bude první schůzka daného oddílu či družiny. Je na Vás, zda umožníte za níže uvedených podmínek vašemu dítěti schůzky nebo akce navštěvovat.
Pravidla pro družinové a oddílové schůzky či jednodenní výpravy do počtu 15 účastníků:
– každý účastník nejpozději na začátku první schůzky předloží písemné čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění (např. horečka, kašel, dušnost, náhlá ztráta chuti a čichu apod.) – povinnost se vztahuje na děti i dospělé, evidenci čestných prohlášení spravují střediska, formulář čestného prohlášení v příloze emailu a na střediskových stránkách www.zlatehory.skauting.cz
– vždy platí, že účastnit se může pouze osoba, která je bez akutních zdravotních potíží odpovídajících virovému infekčnímu onemocnění
– každý účastník má ochranu nosu a úst (rouška)
každý účastník projde na začátku schůzky dezinfekcí rukou
je dodržován rozestup 2 metry během všech aktivit
schůzky se konají venku, ve výjimečných odůvodněných případech i uvnitř
– pokud proběhne schůzka v objektu je třeba před i po dezinfikovat povrchy (kliky, stoly, vypínače apod.)
Z těchto pravidel vyplývá, že pro naši činnost je nejjednodušší pořádat schůzky venku. Proto Vás všechny prosíme, aby vaše děti byly vybaveni na pobyt venku i za nepříznivého počasí či deště. Při pobytu v přírodě již není třeba roušku nosit, ale za podmínky, že udržíme 2m rozestupy, což se vždy nemusí „podařit“. Proto Vás prosíme, aby ji stále na schůzky nosili, třeba jen na krku či v batohu. To platí i po dalším uvolnění tj. po 25. květnu.
Jakékoliv další dotazy můžete směřovat jak na vedoucího střediska Petra Kabelíka tak na jednotlivé vedoucí.
Při jakékoliv zásadní změně Vás budeme informovat
děkujeme za pochopení
Sawaddee KolinC
PS: Letní skautský tábor v tuto chvíli vypadá, že by mohl proběhnout, ale stále nevíme finální rozhodnutí ani obrysy za jakých podmínek. Nic méně pracujeme na jeho příprave, hlavně programové části.

 

Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *